Projekt SmartMOVE kot inovativno rešitev za zmanjševanje gostote prometa in z njim povezanih negativnih učinkov razvija in pilotno preizkuša tudi povsem novo trajnostno obliko prevoza na delo iz okoliških krajev v Ljubljano, t.i. dinamični skupinski prevoz.

V prestolnico se dnevno na delo pripelje kar 120.000 ljudi. Ti ustvarjajo izjemno količino prometa in v prispevajo k njegovi zgoščenosti v prometnih konicah. Pri zasledovanju cilja znižanja emisij je skupina vozačev iz krajev, iz katerih javni potniški promet ne zagotavlja ugodnih povezav, zelo relevantna in je zanjo potrebno iskati privlačne alternative osebnemu vozilu. Dinamični skupinski prevoz s kombijem se zelo približa udobju, hitrosti in fleksibilnosti lastnega prevoza na delo.

Učinkovitost nove modalitete bo preizkušena z izvajanjem brezplačnih prevozov na relacijah, ki bodo določene na podlagi analize potreb in anketiranja zaposlenih na območjih UKC in BTC (vključno s podjetjem IKEA) kot končnih točk prevoza.

Organiziran brezplačni prevoz s kombijem bo na voljo vsem, ki se vozijo na delovno mesto na območje UKC-ja in BTC-ja (vključno s podjetjem IKEA) februarja, marca in aprila 2023. Na prevoz se je potrebno prijaviti do 20. januarja 2023 na www.goopti.com/gremoskupaj. Po 20. februarju bodo prijave možne samo na prosta mesta ob že določenih terminih in povezavah.


Komu je skupinski prevoz namenjen?

Vsem, ki se vozite na delo iz Kranja, Kamnika, Domžal, Radomelj, Komende, Mengša ali Trzina na območje Univerzitetnega kliničnega centra ali nakupovalnega središča BTC.

Kdaj bodo prevozi izvajani?

Vsak delovni dan od 1. februarja do 30. aprila 2023.

Kako se prijavite?

Za prevoz, prilagojen vašemu urniku, se je potrebno prijaviti do 20. januarja 2023 oziroma do zapolnitve mest preko obrazca tukaj.

Kaj prinašajo skupinski prevozi?

  • Udoben skupinski prevoz na delo iz domačega kraja s profesionalnimi vozniki – tudi v povsem novih električnih kombijih – v času v skladu z vašimi željami.
  • Prihranek do 170 € vsak mesec za gorivo in ure in ure časa, ki ga lahko namesto za volanom preživite sproščeno.
  • Do 70 % manj emisij.

Pozitivna izkušnja uporabnikov bo osnova za razvoj izboljšane, trajne oblike prevoza, ki bo na voljo za ceno javnega prevoza.