Na sončno soboto, 16. septembra 2023, smo na Kongresnem trgu v Ljubljani otvorili Evropski teden mobilnosti (ETM), ki je letos obarvan s temo “Var(č)ne vožnje”. K živahnemu dogajanju na dogodku Future Zero, ki že vrsto let v središče Ljubljane privablja ljubitelje novih tehnologij v mobilnosti, je prispeval tudi projekt SmartMOVE s promocijo kolesarjenja na vsakodnevnih poteh, tudi na delo.

Obiskovalci sejma so si lahko prikolesarili SmartMOVE darilce, če so se za trenutek prelevili v kolesarje. Lahko so se odločili za poizkusno vožnjo z e-kolesom, saj številni ljudje te izkušnje še nimajo, pogosto pa je povezana tudi z nekaj strahu. Na dogodku so z navdušenjem spoznali, kako udobno je e-kolesarjenje. Mlado in staro pa se je zabavalo ob poganjanju starega Rogovega kolesa na stojalu – če so le pognali dovolj, so prižgali s kolesom povezano svetilko in si na ta način priigrali uporaben pripomoček SmartMOVE po izbiri. Utrip pred stojnico je bil nepopustljivo živahen in zagotovo je bil dosežen cilj, da so ljudje za trenutek začutili prijeten občutek, ki spremlja kolesarjenje, najsi bo to na običajnem ali sodobnem kolesu, vse pa smo pozvali, da čim več vsakdanjih poti opravijo s kolesom.

Posnetek, ki ga je o dogodku objavil Planet TV, za katerega je izjavo prispeval tudi namestnik direktorice Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, Matej Gojčič, si lahko ogledate tukaj: https://www.facebook.com/watch/?v=167729576371212&ref=sharing.